Energiapuuneuvoja Mikko Upola

Haastateltava:

Mikko Upola

Energiapuuneuvoja
Metsänhoitoyhdistys

Mikko Upola työskentelee Päijät-Hämeen Metsänhoitoyhdistyksessä energiapuuneuvojana. Työkseen hän tekee kaikkea energiapuuhu liittyvä. ”Markkinointia ja korjuuta; koko ketjun hoitamista. Suurin homman on kohteiden etsintä ja markkinointi maanomistajille ja korjuun käytännön toteutus metsässä” Mikko kuvailee työtään.

Lukion jälkeen Mikko opiskeli neljä vuotta metsätalousinsinööriksi. Hän on viihtynyt koko työuransa Päijät-Hämeen Metsänhoitoyhdistyksessä. Mikko aloitti harjoittelijana ja on edennyt erilaisten tehtävien kautta nykyiselle paikalleen.

Mikko pääsee työssään paljon ulos metsään. Hän sanookin, että ”Ei iltasin tarvi enää lähteä lenkille, kun on päivällä liikkunut maastossa.” Moni Mikon opiskelukavereistakin on työssään päätynyt tekemisiin energiapuun kanssa. Aiheesta opitaan jatkuvasti lisää ja puun energiakäyttö on nousussa.

Miten sinun työsi pelastaa maailman? ”Energiapuoli pelastaa sen sillä, että puu on kotimaista energiaa ja hyvin hoidetut metsät sitovat hiilidioksidia hyvin.”

Takaisin listaukseen