Kehitysinsinööri Jukka Rautiainen

Haastateltava:

Jukka Rautiainen

Kehitysinsinööri
Koskisen Oy

Jukka työskentelee Koskisen Oy:n lastulevyteollisuudessa. Hänen tehtäviinsä kuuluu uusien tuotteiden kehittäminen, sekä laadun varmistaminen.

Jukka on valmistunut diplomi-insinööriksi Lappeenrannan teknillisestä korkeakoulusta.”Opiskelin Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa aluksi sähkötekniikkaa. Toisen vuoden kesällä pääsin kesätöihin Lappeenranna Starkille puu- ja levyhalliin ja siellä sitten kipinä iski puualaan ja vaihdoin koulutussuuntaa kokonaan” Jukka kertoo.

Jukka aloitti Koskisella tehdessään siellä diplomityönsä ollessaan vielä opiskelija. Valmistuttuaan hän työskenteli ensin projekti-insinöörinä ja haastatteluhetkellä hän toimi kehitysinsinöörinä. Kun tehtävät vaihtuvat saa aina uutta opittavaa. Jukka pitääkin työssään erityisesti sen vaihtelevuudesta ja uuden oppimisesta. Vastapainona hyville asioille toisinaan hän joutuu istumaan koko päivän tietokoneen ääressä. Sellaiset päivät eivät kuulu työssä mieluisimpiin.

Miten sinun työsi pelastaa maailman? ”Lastulevy sitoo puussa olevan hiilen pitkäksi aikaa ja siltä osin ainakin hidastaa ilmastonmuutosta.”

Takaisin listaukseen