Mekaniikkasuunnittelija Lotta Ahlholm

Haastateltava:

Lotta Ahlholm

Mekaniikkasuunnittelija
Ponsse Oyj

Lotta työskentelee mekaniikkasuunnittelijana Ponssella. Hänen työnkuvaansa kuuluu metsäkoneiden runkojen suunnittelua. Rungot kootaan yhteen hitsaamalla levyistä. Lotta suunnittelee minkä muotoisia levyjä niissä käytetään. Tyypillinen työpäivä kuluu toimistossa jossa hän suunnittelee 3D-mallinnusohjelmalla muutoksia nykyisiin osiin tai kokonaan uusia osia.

Koulutukseltaan Lotta on konetekniikan diplomi-insinööri. ”Koulutus antaa perustiedot ja -taidot, mutta kyllä työ opettaa kaikkein eniten.” Lotta sanoo. Lotan mukaan vastaavan koulutuksen omaaville löytyy Suomesta töitä. ”Suomessa on vahva koneteollisuus ja isojen kaupunkien lisäksi löytyy pieniä konepajoja melkein paikkakunnalta kuin paikkakunnalta.”

Kun Lotalta kysytään miten mekaniikkasuunnittelija voi olla nainen, hän vastaa ”No sukupuolellahan ei ole osaamisen kanssa mitään tekemistä, että se on vaan kiinnostuksesta kiinni.”

Miten sinun työsi pelastaa maailman? ”Metsäkoneiden parissa työskentelemällä voi helpottaa metsien hoitoa ja sitä kautta myös metsät ja luonnon monimuotoisuus säilyvät.”

Takaisin listaukseen