Metsäkoneenkuljettaja Johan Träskman

Haastateltava:

Johan Träskman

Metsäkoneenkuljettaja
Yrittäjä

Johan Träskman on yksityisyrittäjä joka ajaa työkseen metsäkoneita. Johan on ollut lapsesta asti kiinnostunut metsästä ja nuoresta iästään huolimatta hän on haastatteluhetkellä ollut töissä metsäalalla jo lähes 15 vuotta.

Johanilla ei ole koulutusta metsäkoneenkuljettajaksi. Hän on oppinut koneen käytön työtä tehden ja kertoo useiden samoilla seuduilla työskentelevien kuljettajien olevan mm. maanviljelijöitä. Alalle voi kouluttautua myös ammattikoulussa, mitä Johan ei pidä ollenkaan huonona vaihtoehtona.

Parasta Johanin työssä on hänen mielestään ehdottomasti vapaus. Työt voi aloittaa vaikka aamu neljältä jos siltä tuntuu ja viikonloppunakin voi mennä töihin jos viikolla on joku muu kiire. Johan voisi suositella työtään lähes kenelle vain. Koneista pitää olla kiinnostunut, ja vaikka hytissä voi kuunnella radiota ja puhelin on aina mukana, pitää metsäkoneen kuljettajaksi haluavan olla valmis tekemään töitä yksin. Päivät voivat välillä venyä pitkiksi.

Johan suoritti haastattelun tekemisen aikaan Tammisaaressa Noviassa metsätalousinsinöörin tutkintoa. Metsäalalla hän aikoo siis pysyä jatkossakin ja koneet kiinnostavat myös insinöörin näkökulmasta.

Miten sinun työsi pelastaa maailman? ”Uskon, että puu on tulevaisuuden materiaali. Sitä ollaan käytetty monta sataa vuotta ja varmaan jatketaan samalla lailla. Öljyhän vähenee, mutta metsä vaan kasvaa.”

Takaisin listaukseen