Metsäneuvoja Marko Leppälä

Haastateltava:

Marko Leppälä

Metsäneuvoja
Metsänhoitoyhdistys

Marko työskentelee metsäneuvojana Metsänhoitoyhdistys Päijät-Hämeessä. ” Käytännössä en ihan metsiä neuvo, vaan metsänomistajia. Minun tehtäviini kuuluu vastata metsänomistajien kysymyksiin laidasta laitaan koskien mm. metsänhoitoa ja puukauppoja” kuvaa Marko työtään.

Peruskoulun jälkeen Marko aloitti lukion, mutta totesi parin vuoden jälkeen, ettei se ole hänen juttunsa. Lukiokokeilun jälkeen Marko meni Hämeen ammatti-instituutin Evon toimipisteeseen suorittamaan metsätalouden perustutkintoa. Kahdessa vuodessa hän valmistui sieltä metsuriksi. Metsurin tutkinnon jälkeen Marko jatkoi vielä opiskelua Evolla. Hämeen ammattikorkeakoulu kouluttaa samoissa maisemissa metsäinsinöörejä jollaiseksi Markokin valmistui.

Markon mielestä metsäinsinöörin työ metsäneuvojana on aika rentoa, vaikka vapaudet tuovat toki vastuutakin. Hyvää ammatissa on myös erilaisten ihmisten kanssa työskenteleminen. Markon koira Arttu kulkee toisinaan mukana töissä niin toimiston lattialla makoillen kuin maastossakin.

Miten sinun työsi pelastaa maailman? ”Jos puhutaan vaikka ilmastonmuutoksesta me hoidetaan metsänomistajien kanssa metsiä ja hyvin hoidettu, hyvässä kasvussa oleva metsä sitoo hiilidioksidia paljon enemmän, kuin hoitamaton metsä. Sitä kautta varmasti tulee jätettyä pieni jalanjälki.

Takaisin listaukseen