Opettaja Mikko Kukkola

Haastateltava:

Mikko Kukkola

Opettaja
Tampereen ammattiopisto

Mikko työskentelee opettajana Tampereen ammattiopistossa. Hän kouluttaa tulevia metsureita ja metsäkoneenkuljettajia. Opetustyön lisäksi hänen työtehtäviin kuuluu markkinointi ja erilaiset kansainväliset projektit. Mikko on valmistunut metsätalousinsinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulusta.

Mikko pitää luonnossa liikkumisesta ja hänen harrastuksensakin liittyvät vahvasti metsään kalastuksen, metsästyksen ja sienestyksen muodossa. Yläasteen TET-jaksosta metsänhoitoyhdistyksessä jäi kipinä ”tää vois olla mun ala, eikä ole tarvinnut alavalintaa todellakaan katua” Mikko kertoo.

”Metsässähän tavitaan monenlaisia erilaisia toimijoita: työn suorittajia, työn suunnittelijoita ja tutkijoita — kaikille on paikkansa metsässä ja metsäalalla ja kaikki ovat myös yhtä tärkeitä.” Metsätalousinsinööriksi voi hakea opiskelemaan suoritettuaan ensin metsätalouden perustutkinnon, metsäkoneen kuljettajan perustutkinnon tai lukion. Mikko itse valitsi jälkimmäisen reitin.

Miten sinun työsi pelastaa maailman? ”Opetustyössä minulla on mahdollista vaikuttaa nuorten asenteisiin ja kertomalla metsäalasta heille voin hankkia alalle uusia tekijöitä ja ammattilaisia ja me yhdessä pelastetaan tämä maailma. Kukaan ei yksin sitä pysty tekemään, mutta yhdessä pystytään.”

Takaisin listaukseen