Puuseppä Päivi Salenius

Haastateltava:

Päivi Salenius

Puuseppä
Yrittäjä

Päivi on koulutukseltaan puualan artesaani. Hän opiskeli Halikon Käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa. Koulutus kesti kolme vuotta. Aiemmin ylioppilaaksi valmistuneella Päivillä jäi lukio-opintojen ansiosta artesaaniopinnoissa paljon vapaa-aikaa jonka hän käytti mielellään koulun verstaalla.
Työkseen Päivi suunnittelee ja valmistaa omassa yrityksessään tilauspuusepäntyönä erilaisia puisia tuotteita asiakkaille. Puusepäksi Päivi ryhtyi koska halusi tehdä työtä käsillä. Eniten hän pitää projekteista joita on saanut suunnitella itse alusta asti ja jotka valmiina tuotteina sopivat saumattomasti ympäristöönsä.
Päivillä on kokemusta myös asiakaspalvelutyöstä. Puusepän työssä hän pitää erityisesti siitä, että ”saa sopivasti tehdä töitä ihmisten kanssa, mutta sitten tehdä rauhassa hommia verstaalla. Se on sopiva yhdistelmä molempia.”
Metsäalan tulevaisuuden ja tulevaisuutensa puuseppänä Päivi näkee valoisana. ”Suomalaista puuta kysytään paljon, tietysti ekologisuuden vuoksi. mekin haluamme käyttää materiaalina läheltä tulevaa puuta. Myös käsityön arvostus on nousussa.”
Miten sinun työsi pelastaa maailman? ”Suomalaisen puun kysyntä auttaa kotimaisia metsiä ja työntekijöitä ketjun alkupäässä. Tekemällä kestäviä huonekaluja jätteen määrä vähenee ja puisen huonekalun voi aina hävittää vaikka polttamalla sitten, kun kyllästyy.”

Takaisin listaukseen