Terämies Petri Eskelinen

Haastateltava:

Petri Eskelinen

Terämies
Koskisen Oy

Petri työskentelee sahateollisuudessa Koskisen Oy:llä. Työssään hän vastaa sahan terien asetuksista sekä huoltaa teriä. Hän on opiskellut terä- ja laiteasettajaksi. Koulutus kesti kolme vuotta minkä lisäksi hän on työskennellyt Koskisella oppisopimuksella.

Metsät ovat kiinnostaneet Petriä pikkupojasta asti ja metsäteollisuus oli luonteva alavalinta. Hän pitää työtään monipuolisena ja vaihtelevana. Hyvää mieltä tuovat myös mukavat työkaverit. Jos jotain huonoa työstä pitää sanoa, töitä Petrillä riittää ja siksi työpäivät venyvät välillä pitkiksi.

Petrin työympäristössä pitää pysyä valppaana. Hän työskentelee terien kanssa isojen koneiden lomassa ja turvallisuus on huomioitava jatkuvasti.

Petri on viihtynyt ilmeisen hyvin työssään sillä kuvaushetkellä hänelle on kertynyt jo 18 työvuotta Koskisen Oy:ssä. Ennen Koskista hän teki kesätöitä huonekaluteollisuudessa, mutta koskisella hän sanoo työskennelleensä oikeastaan koko ikänsä.

Miten sinun työsi pelastaa maailman? ”Säilyttämällä meillä metsäteollisuudessa oleva ammattitaito, joka on maailman huippua, tällaisena kuin se nyt on. Niin ainakin osa maailmaa pelastuisi.”

Takaisin listaukseen