Tiedottaja Anne Rauhamäki

Haastateltava:

Anne Rauhamäki

Tiedottaja
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto

Anne työskentelee tiedottajana MTK:lla eli Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitossa. MTK on ammatti- ja etujärjestö maanviljelijöille, metsänomistajille ja maaseutuyrittäjille. Tiedottajana toimivan Annen työtehtäviin kuuluu mm. lehtijuttujen ja tiedotteiden kirjoittamista, verkkosivujen päivittämistä, valokuvaamista, sosiaalisen median ylläpitoa, messujen, tapahtumien ja tiedotustilaisuuksien järjestämistä jne.

Anne opiskeli aikanaan omien sanojensa mukaan ”vähän kaikkea”. Hän on valmistunut Helsingin yliopistosta maisteriksi pääaineenaan ympäristönsuojelutiede, mutta opiskellut lisäksi ainakin viestintää, markkinointia, maantiedettä, kieliä ja filosofiaa. Aktiivinen opiskelu ei vienyt reilua viittä vuotta pidempää, mutta opiskeluaikanaan Anne vietti myös vuoden Tansaniassa vaihto-oppilaana.

Annen urapolku on johtanut nykyiseen pestiin Suomen ylioppilaskuntien liiton ja Helsingin yliopiston kautta. Nykyisessä työssään Anne pitää erityisesti sen monipuolisuudesta. ”Ei ole koskaan kahta samanlaista työpäivää. Saan olla mukana päivän uutistilanteissa ja päivän politiikassa ja sillä tavalla online koko ajan.” Annen työ vaatii hyvää organisointikykyä. Kahdeksan tuntia päivässä ei meinaa riittää, kun mielenkiintoista tekemistä riittäisi loputtomiin. Jos työstä pitäisi sanoa jotain huonoa Anne mainitseekin kiireen.

Kun arki kuluu pääasiassa kaupunkiympäristössä, viettä Anne suurimman osan vapaa-ajastaan metsässä. Nuoruuden suunnistajasta on sittemmin kasvanut innokas seikkailu-urheilija, maastopyöräilijä, metsästäjä eli täysverinen retkeilijä ja eräilijä. Anne on myös metsänomistaja joten vapaa-aikaan kuuluu metsänhoitotöitäkin.

Miten sinun työsi pelastaa maailman? ”Viestinnällinen asenteiden muokkaus on varmaan toinen tavoista. Pyrin jokapäiväisessä työssäni siihen, että ihmiset ymmärtäisivät metsien käytön monet mahdollisuudet ja sen mitä hyötyä metsän käytöstä on esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjunnassa. Toiseksi käytännössä pyrin metsänomistajana elämään niin kuin opetan, eli yritän tehdä käytännön metsänhoitotöitä ja sitä kautta toivon pelastavani maailman.

Takaisin listaukseen