Toimitusjohtaja Juho Nummela

Haastateltava:

Juho Nummela

Toimitusjohtaja
Ponsse Oyj

Juho on Ponsse Oyj:n toimitusjohtaja. Hänen tehtävänään on huolehtia siitä, että Ponsse toimii yrityksen arvojen mukaan. Juhon vastuulla ovat mm. tehtaat ja tuotekehitys sekä henkilöstä ja taloushallinto. Koulutuksen Juho hankki Tampereen teknillisessä yliopistossa. Hän valmistui ensin diplomi-insinööriksi ja väitteli myöhemmin myös tekniikan tohtoriksi.

Pörssiyrityksen johtajan työssä on kyse laajoista kokonaisuuksista. Juho kertookin joutuvansa opiskelemaan koko ajan uutta. Parasta hänen työssään on päivittäinen ihmisten kanssa tekemisissä oleminen. Ponssessa on töissä noin 800 henkeä ja oman henkilöstön lisäksi Juho saa olla yhteydessä myös asiakkaisiin.

Juho arvostaa suomalaista metsäteollisuutta perinteineen ja on ylpeä siitä, että saa olla vaikuttamassa sen tulevaisuuteen. Juhon sanoin: ”Saa olla osana hienoa suomalaista metsäteollisuutta, me olemme vastuussa siitä, että korjuuteknologia kehittyy.”

Juhon työnkuvaan kuuluu paljon matkustelua. Ponssella kun on toimintaa ympäri maailmaa. Negatiivisena asiana työssään hän mainitsee hieman matkusteluunkin liittyen täyden kalenterin ja kiireen.

”Mulla on mahdottoman mukavia työkavereita. Me ollaan aika nuorta porukkaa. Keski-ikä konsernissa on 38 vuotta. Samalla on hieno asia, että meillä on vanhempia jääkäreitä jotka on ollut yli kolmekymmentäkin vuotta töissä. On hienoa, että pystytään yhdistämään kokemusta ja nuoruudenintoa.”

Miten sinun työsi pelastaa maailman? ”Metsävarat on uusiutuva luonnonvara. Meidän tehtävänä on valmistaa ja suunnitella kestävän kehityksen mukaisia innovatiivisia puunkorjuuratkaisuja ja sillä tavalla osaltamme vaikutetaan metsävarojen kestävään käyttöön.”

Takaisin listaukseen