Tutkija Taina Pennanen

Haastateltava:

Taina Pennanen

Tutkija
Metsäntutkimuslaitos

Taina työskentelee Metsäntutkimuslaitoksessa tutkijana. Hänen tutkimuskenttäänsä kuuluvat maanalaiset asiat kuten mikrobit, maaperän bakteerit ja sienet.

Taina kertoo, että ”on äärettömän hauskaa miettiä ratkaisuja joihinkin ongelmiin, mitä metsässä on. Tällä hetkellä mun tehtävänä on koettaa miettiä miksi juurikääpä leviää ja koettaa keksiä uusia keinoja sen leviämisen estämiseen.” Usein maan päällä näkyvät ilmiöt, kuten ongelmat metsien kasvussa juontavat juurensa maan alle. Tainan mukaan on uskomattoman mielenkiintoista ja hauskaa koittaa keksiä jopa hullujakin ratkaisuja ongelmiin joihin ei löydy vastausta nykykonstein.

Taina on mikrobiologi ja hänen työnsä tapahtuu pääasiassa laboratoriossa jossa han tutki mm. dna:näytteitä. ”Metsän näkee lähinnä läpinäkyvänä dna:na koeputkessa tai pienessä eppendorf-putkessa tai dna-sekvenssinä tietokoneella” hän toteaa, mutta pääsee kuitenkin välillä myös metsään perustamaan koealoja ja ottamaan näytteitä.

Miten sinun työsi pelastaa maailman? ”Tällä meidän työllä voidaan saada aikaan paremmin kasvavia ja paremmin eloonjääviä kuusentaimia. Se on kansantaloudellinen etu.”

Takaisin listaukseen