Tutkija Terhi Hirvikorpi

Haastateltava:

Terhi Hirvikorpi

Tutkija
VTT

Terhi kehittää työkseen uusia biomateriaalisovelluksia VTT:llä. Hän tutkii esimerkiksi kuinka puukuidusta voitaisiin valmistaa muovin kaltaisia materiaaleja ja kuinka biopohjaisia materiaaleja voitaisiin käyttää synteettisten muovien ja metallikalvojen sijaan muun muassa lääke- ja elintarviketeollisuuden pakkauksissa.

Terhi on koulutukseltaan analyyttisen kemian maisteri ja hän opiskeli Turun yliopistossa. ”Suoranaisesti mun koulutus ei liity metsään, mutta metsäteollisuudessa tarvitaan monenlaisia osaajia.” Terhi toteaa.

Terhi pitää työtään biomateriaalien parissa tärkeänä ja mielekkäänä ”Meillä jokaisella on vastuu puhtaamman ympäristön tekemisestä” hän sanoo. Tutkijana hänen tavoitteenaan on kehittää aina uusia materiaaliratkaisuja ja hienoa Terhin mielestä olisi tietenkin jos hänen tiiminsä tuotteet löytyisivät tulevaisuudessa kauppojen hyllyiltä.

Miten sinun työsi pelastaa maailman? ”Uusilla kierrätettävillä materiaaleilla päästään eroon öljyn käytöstä raaka-aineena tällaisissa pakkausratkaisuissa.”

Takaisin listaukseen