Vastaava näyttelyntuottaja Heikki Hepoaho

Haastateltava:

Heikki Hepoaho

Vastaava näyttelyntuottaja
Metsähallitus

Heikki työskentelee Metsähallituksen Pilke-tiedekeskuksessa näyttelytuottajana. Hän on koulutukseltaan arkkitehti ja opettaja. Pilkkeeseen rakennettu näyttely kertoo pohjoisten metsien kestävästä käytöstä ja näyttelytuottajana Heikki on vastannut siitä, että koko prosessi sujuu toivotulla tavalla ja aikataulussa. Työ on organisointia, järjästelyä konseptointia ja sen miettimistä miten näyttelyn viesti menisi parhaiten perille katsojille.

Heikki on käynyt monimutkaisen tien nykyisiin tehtäviinsä. Lukion jälkeen hän opiskeli ensin matematiikkaa, sitten arkkitehdiksi painottuen rakennussuunnitteluun ja teolliseen muotoiluun. Valmistuttuaan hän työskenteli puuhun liittyvissä hankkeissa ja opiskeli työn ohella opettajaksi. Työelämässä Heikin on yllättänyt hänen koulutuksensa monipuolisuus ja se mihin kaikkeen hän työssään on sen avulla taipunut.

Luonto ja metsät ovat läsnä Heikin elämässä jatkuvasti. Hänellä on vakaa usko metsäalan tulevaisuuteen. ”Metsähän on täynnä mahdollisuuksia, meidän pitää vaan tajuta ne. Siellä on vaikka mitä uusia innovaatioita tulossa. Luonnonvaroja ja metsiä kestävästi käyttämällä maailma pelastuu ja siihen on uskottava.”

Miten sinun työsi pelastaa maailman? ”Pohjoisten metsien kestävä käyttö on aito mahdollisuus meille Suomalaisille. Puurakentaminen, uudet innovaatiot, kaikkien näiden asioiden esilletuominen, siinä on ne avaimet maailman pelastumiseen.”

Takaisin listaukseen