Ympäristönhoitaja

Ympäristönhoitaja tuntee ympäristöongelmien taustat ja syyt, mutta tietotaitoa löytyy esimerkiksi lainsäädännöstä, luonnosta ja ympäristöstä, kuten myös luonnossa liikkumisesta.

Työssään ympäristönhoitaja kunnostaa ja hoitaa erilaisia ympäristökohteita. Toimenkuvaan kuuluvat selvityksien tekeminen ympäristöstä, luonnosta, maaperästä, vedestä ja ilmasta. Ympäristönhoitajat tekevät töitä myös uusiutuvien energialähteiden hyödyntämisen ja maa- ja metsätalouden pienialaisten elinympäristöjen kunnostus- ja hoitotöiden parissa.

Ympäristönhoitaja tarvitsee tietotekniikkaa päivittäin suunnittelussa, seurannassa ja viestinnässä mutta myös toiminnan kannattavuuden arvioinnissa. Työkaluina ovat tietokoneen lisäksi ympäristönäytteidenottoon tarkoitetut laitteet.

Työmahdollisuuksia on monia. Ympäristönhoitaja voi työskennellä esimerkiksi ympäristöhallinnossa, alueellisissa ympäristökeskuksissa ja kunnissa. Ympäristönhoitaja tekee töitä esimerkiksi energianeuvojana, kierrätysneuvojana tai ympäristöterveyden tai jätehuollon tehtävissä. Opinnoissa voi suuntautua myös elinympäristöjen, vesistöjen tai maaperän kunnostukseen ja hoitoon tai ympäristöterveysriskien arviointiin.

Ympäristönhoitajaksi voi opiskella Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnolla. Kiinnostuksen kohteita voivat olla ympäristön lisäksi esimerkiksi luonnossa liikkuminen.

Jos haluat tietää lisää:

Käy katsomassa kartalta tarkemmin, missä voit opiskella tähän ammattiin ja vieraile samalla oppilaitosten verkkosivuilla!

Koulutuspaikat

Ammattiopisto Spesia
Opintie 2
76100, Pieksämäki

Ammattiopisto Livia
Tuorlantie 1
21500, Piikkiö

Hyria koulutus Oy
Uudenmaankatu 249
05820, Hyvinkää

Järviseudun ammatti-instituutti
Kurejoentie 390
62710, Kurejoki

Kouvolan seudun ammattiopisto
Ankkapurhantie 5
46910, Anjala

Lapin ammattiopisto
Jänkäntie 1
96300, Rovaniemi

Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskus
Uuraistentie 240
43130, Tarvaala

Pohjois-Karjalan ammattiopisto
Niittylahdentie 297
82220, Joensuu

Savon ammatti- ja aikuisopisto
Haapamäentie 1
70900, Toivala

Takaisin koulutuspaikkahakuun