Huonekalupuuseppä

Puusepän ja artesaanin työ tarjoaa käsillä tekemisestä kiinnostuneille nuorille monipuolisia tehtäviä. Puuala on yksi artesaanin koulutuksen erikoistumismahdollisuuksista. Puuseppä ja artesaani suunnittelevat ja valmistavat puualan tuotteita perinteisten käsityötapojen ja nykytekniikan avulla. He työskentelevät puusepänverstaissa, huonekalutehtaissa, kalustetehtaissa, taidepajoissa ja vastaavissa työntekijöinä tai itsenäisinä yrittäjinä.

Puualan artesaaniksi ja puusepäksi voi opiskella monissa toisen asteen ammattioppilaitoksissa. Koulutustarjontaa löytyy ympäri Suomen. Puusepän käsissä sahatavara tai puulevyt muuttuvat erilaisiksi puutuotteiksi, kuten huonekaluiksi ja sisustuselementeiksi. Alalle tyypillistä ovat uniikkiesineet ja pienet tuotesarjat. Puuseppä voi myös rakentaa veneitä, valmistaa lavasteita tai korjata ja entisöidä puuesineitä.

Työskentely puualan artesaanina ja puuseppänä edellyttää materiaalien tuntemusta, teknistä osaamista ja esteettistä silmää. Ammatissa tarvitaan luovuutta, kädentaitoja, taloudellista ajattelua ja markkinointiin liittyviä tietoja ja taitoja. Työssä korostuvat myös yksilöllinen tekeminen sekä tuotteiden korkeatasoinen suunnittelu ja valmistus. Työssään puualan artesaani käyttää puusepän koneita, käsityökaluja sekä hyödyntää erilaisia käsityötekniikoita.

Jos haluat tietää lisää:

Käy katsomassa kartalta tarkemmin, missä voit opiskella tähän ammattiin ja vieraile samalla oppilaitosten verkkosivuilla!

Koulutuspaikat

Salon seudun ammattiopisto
Mariankatu 20
24240, Salo

Takaisin koulutuspaikkahakuun