Kone- ja tuotantotekniikan insinööri

Metsässä ja erilaisia tuotteita valmistavassa teollisuudessa käytetään paljon koneita, joiden suunnittelussa tarvitaan kone- ja tuotantotekniikan insinöörejä. Heitä tarvitaan myös tuotannon suunnittelussa, markkinointi- ja johtotehtävissä.

Tuotantotalouden koulutuksessa painotetaan tuotanto- ja toimitusprosessien kehittämistä metalli- ja puutuoteteollisuudessa. Ammattiopinnoissa perehdytään tuotannollisen yrityksen näkökulmasta tuotteiden kehittämiseen, niiden tuotteistamiseen ja kaupallistamiseen, tuotteiden valmistamiseen ja tuotantoautomaation tuomiin mahdollisuuksiin kilpailukyvyn parantamiseksi. Yrityksen johtaminen ja talouden hallinta ovat keskeisiä osaamisalueita.

Tekniikan, talouden ja johtamisen osaaminen antaa tuotantotalouden insinöörille hyvät valmiudet toimia puutuoteteollisuuden asiantuntija- ja johtotehtävissä tai yrittäjänä. Osaamista syventävät valinnaiset opinnot ovat työelämän kehitysprojekteihin painottuvia.

Jos haluat tietää lisää:

Käy katsomassa kartalta tarkemmin, missä voit opiskella tähän ammattiin ja vieraile samalla oppilaitosten verkkosivuilla!

Takaisin koulutuspaikkahakuun