Luonto- ja ympäristöneuvoja

Luonto- ja ympäristöneuvoja edistää ihmisten luonto- ja ympäristötietoisuutta opastamalla heitä ympäristövastuulliseen toimintaan ja kuluttamiseen. Hän tuntee luonto- ja ympäristöongelmien taustat ja arvioi ympäristövaikutuksia sekä -riskejä. Työnkuvaan voi kuulua esimerkiksi kestävän kehityksen mukaisten toimintasuunnitelmien laatiminen tai erilaisten tilaisuuksien järjestäminen.

Luonto- ja ympäristöneuvojaksi voi opiskella suorittamalla toisenasteen luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon. Valmistuttuaan neuvoja voi työskennellä nuorisotoimessa, vanhustyössä, oppilaitoksissa, yhdistyksissä, luontotaloilla, luontokouluissa tai luontoleireillä. Hän voi toimia myös erilaisissa hoitolaitoksissa ympäristövastuullisena osaajana ja tiedottajana tavoitteenaan kestävän elämäntavan edistäminen.

Neuvoja on paljon tekemisissä erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten parissa. Siksi vuorovaikutus- ja ilmaisutaidot ovat tärkeitä. Työ voi olla tehtävästä riippuen joko ulko- tai sisätyötä.

Jos haluat tietää lisää:

Käy katsomassa kartalta tarkemmin, missä voit opiskella tähän ammattiin ja vieraile samalla oppilaitosten verkkosivuilla!

Koulutuspaikat

Ammatti-instituutti Iisakki
Huikuntie 33
39230, Osara

Ammattiopisto Livia
Tuorlantie 1
21500, Piikkiö

Järviseudun ammatti-instituutti
Kurejoentie 390
62710, Kurejoki

Kainuun ammattiopisto
Kirkkoahontie 115
87910, Kajaani

Lapin ammattiopisto
Jänkäntie 1
96300, Rovaniemi

Takaisin koulutuspaikkahakuun