Prosessitekniikan ja kemiantekniikan insinööri

Prosessitekniikassa ja kemiantekniikassa valmistetaan raaka-aineista tuotteita. Tänä päivänä metsäteollisuuden merkittävimpiä prosesseja ovat paperin- ja sellunvalmistus. Ajankohtaisena kehitystyön tavoitteena on kotimaisen puun kokonaishyödyntäminen kemianteollisuuden ja kemiallisen metsäteollisuuden raaka-ainelähteenä.

Opiskelija voi suuntautua esimerkiksi teollisuusprosessien hallintaan tai paperikoneteknologiaan. Muun muassa Tampereen ja Jyväskylän ammattikorkeakouluista löytyy paperitekniikan koulutusohjelmat. Tampereella ammattiopintoihin sisältyvät mm. paperin ja kartongin raaka-aineet ja valmistus, päällystys ja viimeistely, pakkaus ja jalostus sekä painatus ja markkinointi. Jyväskylässä on maamme ainoa paperikoneteknologian koulutusohjelma. Se antaa monipuoliset valmiudet työskennellä huipputeknologian parissa, suunnitella paperikoneita maailmanmarkkinoille tai toimia kunnossapidon asiantuntijana.

Ammattikorkeakoulusta valmistuneet insinöörit työskentelevät prosessiteollisuuden esimies-, suunnittelu-, kehitys- ja asiantuntijatehtävissä. Tutkinto antaa myös mahdollisuuden hakeutua erilaisiin tutkimus-, myynti- ja konsultointitehtäviin sekä valmiuksia yritystoimintaan.

Prosessitekniikan insinöörille tarpeellisia ominaisuuksia ovat valmius päätöksentekoon ja kyky kokonaisvaltaiseen ajatteluun. Ryhmässä työskentely, yhteistyöverkostojen hyödyntäminen ja kansainvälisyys ovat olennainen osa sekä koulutusta että työtä.

Jos haluat tietää lisää:

Käy katsomassa kartalta tarkemmin, missä voit opiskella tähän ammattiin ja vieraile samalla oppilaitosten verkkosivuilla!

Koulutuspaikat

Turun ammattikorkeakoulu
Lemminkäisenkatu 30
20520, Turku

Yrkeshögskolan Arcada
Jan-Magnus Janssonin aukio 1
00560, Helsinki

Takaisin koulutuspaikkahakuun