Puutuotetekniikkaan erikoistunut materiaalitekniikan insinööri

Puutuoteteollisuudessa puuta jalostetaan tuotteiksi tietotekniikan ja automaation avulla. Puutekniikan insinöörit toimivat puuteollisuudessa esimies-, johto- ja asiantuntijatehtävissä. He suunnittelevat puutuotteita ja -rakenteita, ohjaavat ja johtavat valmistusta tehdasyksiköissä ja osastoissa, vastaavat tuotannonsuunnittelusta ja kehittävät tuotantoon uusia valmistusmenetelmiä, -prosesseja ja -laitteita. Monet ovat myös myynti- ja markkinointitehtävissä kotimaassa ja ulkomailla.

Työpaikkoja löytyy huonekalu-, saha-, levy-, puutalo-, hirsitalo- ja rakennuspuusepänteollisuudesta sekä kone-, laite- ja tarviketoimittajien palveluksesta. Erityisesti puurakentamisen osaajia tullaan tarvitsemaan Suomessa runsaasti.

Puutekniikan insinöörien tyypillisiä tehtävänimikkeitä ovat tuotantopäällikkö, tuotekehityspäällikkö, hankintapäällikkö, tehdaspäällikkö, käyttöinsinööri, tuotannonsuunnittelija, laatupäällikkö, vuoroesimies, tekninen asiantuntija, myynti-insinööri ja vientipäällikkö. Maassamme on lisäksi runsaasti puualan kone- ja laitevalmistusta, mistä johtuen koneiden, tuotantojärjestelmien, tietokoneohjelmistojen ja investointiprojektien suunnittelussa, myynnissä ja markkinoinnissa tarvitaan puutekniikan osaamista. Suomen teollisuuden vientivetoisuudesta johtuen insinöörin työ on myös kansainvälistä.

Ammattikorkeakouluissa puutekniikkaa voi opiskella puutekniikan koulutusohjelmassa tai muiden koulutusohjelmien suuntautumisvaihtoehtona. Kaikissa koulutusohjelmassa on eri suuntautumisvaihtoehtoja, kuten puutekniikka, puutuotetekniikka, puutuotantotekniikka, tuotantotalous, puurakennustekniikka sekä saha- ja levytekniikka. Erityisesti puurakentamisen osaajia tullaan tarvitsemaan Suomessa runsaasti. Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa voi erikoistua puurakentamiseen. Puurakentamiseen erikoistuneita arkkitehteja valmistuu Oulun yliopistosta ja Aalto-yliopistosta.

Jos haluat tietää lisää:

Käy katsomassa kartalta tarkemmin, missä voit opiskella tähän ammattiin ja vieraile samalla oppilaitosten verkkosivuilla!

Koulutuspaikat

Lahden ammattikorkeakoulu
Ståhlberginkatu 10
15110, Lahti

Takaisin koulutuspaikkahakuun