Metsä puhuu

Luoville ja uteliaille tulevaisuuden metsäalan ammattilaisille metsän mahdollisuudet ovat rajattomat. Metsäalalla pääset vaikuttamaan, tutkimaan, kehittämään, tekemään käsillä – parantamaan maailmaa.

Metsäala tarjoaa opiskelupaikkoja ympäri Suomen, pääkaupungista Lappiin asti, mielenkiintoisia työmahdollisuuksia kaikkialla Suomessa ja huipputeknologiaa, niin nyt kuin tulevaisuudessakin. Hyppää vihreälle oksalle.

Metsä puhuu -tulevaisuushankkeessa metsäala ja sen ammattilaiset haluavat kertoa kaikille, mutta erityisesti nuorille monipuolisesta ja kiinnostavasta metsäalasta.

Metsä puhuu -tulevaisuushankkeen iskulause on metsien käyttö pelastaa maailman. Kun olemme näyttäneet iskulauseen nuorille, se on nostanut esiin monia kysymyksiä joihin tulevaisuushanke on pyrkinyt monin eri tavoin antamaan vastauksen.

Metsien ja luonnonvarojen käyttöön liittyvät kysymykset eivät kuitenkaan ole yksinkertaisia. Jos sinulla on niihin liittyen joku kysymys, johon et löydä vastausta täältä, tai jos tarvitset lisätietoja, ota meihin yhteyttä. Voit esittää kysymyksesi esimerkiksi Facebookissa Metsä puhuu -sivulla.


Metsäalan koulutus Suomessa

metsäalan koulutus

Metsä on tärkeä ihmiselle ja se on monen eliön elinympäristö. Haluatko tehdä työtä merkittävimmän uusiutuvan luonnonvaran parissa? Haluatko olla vaikuttamassa siihen, miten metsiä käytetään? Haluaisitko työskennellä alalla, jossa kehitetään entistä ympäristöystävällisempiä tuotteita ja tuotantomenetelmiä raaka-ainepihimmiksi? Alalla, joka etsii tapoja korvat puukuidulla uusiutumattomia raaka-aineita ja entistä kestävämpiä tapoja käyttää ja hoitaa metsiä. Mahdollisuuksien kirjo on laaja.

  Metsäalan koulutus


Millaista on olla töissä metsäalalla

Ammattikuvat_Petri Rönkkö

Metsäalalla työskentelevät eri alojen ammattilaiset kertovat työstään, siitä miten he ovat päätyneet sinne missä nyt ovat ja mikä heidän mielestään työssä on parasta ja mikä puolestaan haastavinta. Haastateltujen joukossa on niin ammatillisen koulutuksen saaneita, kuin korkeakoulusta valmistuneita eri alojen osaajia näyttelysuunnittelijasta metsuriin ja arboristista lakimieheen ja kemistiin.

Töissä metsäalalla


Materiaaleja kouluvierailulle

MetsaPuhuu_logo_isoTälle sivulle kokoamme erilaisia materiaaleja joita voit käyttää tukena, kun menet vierailulle kouluun kertomaan metsäalasta ja metsien kestävästä käytöstä. Metsä puhuu -hengessä tehtyjen materiaalien ideana on antaa mahdollisimman laaja kuva alasta, sen ammateista ja kaikesta siitä mitä puusta ja muista metsän antimista tehdään.

Kouluvierailulle