Metsät on muodissa – entä metsäala? Tervetuloa kuulemaan nuorisobarometrin tuloksia ja uusia näkökulmia

13.12.2019 | 11.00 - 15.00
Helsingin keskustakirjasto Oodi 2. kerros, Kuutio

Metsä ja puukoulutuksen markkinointiverkoston joulunalustapaaminen

Missä mennään nuorisoviestinnässä? Ohjelmaan on koottu katsauksia käynnissä oleviin markkinointihankkeisiin kaikilta koulutusasteilta. Kiinnostaako, mitä 15-25 -vuotiaat ajattelevat muun muassa metsätaloudesta, metsä- ja puutuoteteollisuudesta työnantajana ja alana opiskella? Julkistamme uunituoreet alaamme keksittyvän nuorisobarometrin tulokset. Iltapäivällä haetaan tuttuun tapaan näkökulmaa metsäalan markkinointiin myös alan ulkopuolelta. Miksi metsäala ei ole trendiaallon huipulla, vaikka metsä on?

Lukion uusi opetussuunnitelma otetaan käyttöön syksyllä 2021. Yksi näkökulmastamme merkittävimmistä muutoksista oli korkeakouluyhteistyön kirjaaminen opetussuunnitelmaan. Lukiot tulevat järjestämään opintoja yhdessä korkeakoulujen kanssa ja lisäävät yritysyhteistyötä. Tule paikalle kuulemaan, millaisia lukiokursseja on jo laitettu alulle ja keskustelemaan uusista yhteistyökuvioista.

 

OHJELMA

11:00-11:45 LOUNAS 

MITÄ MENEILLÄÄN KOULUTUKSEN MARKKINOINNISSA

  • Yliopistot markkinointiyhteistyössä
  • Vetovoimaa laadukkaalla opetuksella ja tiiviillä työelämäyhteistyöllä, Metko -hanke
  • Mikä vetää Metsätielle – Kurun resepti
  • Muita kuulumisia mm. Metsien Suomi koko alan viestintäkampanja, ALL-YOUTH-hankkeen ja UEF-Metsätieteiden osaston yhteisvoimin toteuttama Nuori Metsänomistaja 2020 -kyselytutkimus sekä tulevat lukiokurssit Johdatus metsätieteisiin ja Case metsä – luonnonvarojen vastuullinen käyttö osana ratkaisua

13:00 Q&A: MIKSI METSÄSTÄ TULI TRENDIKÄS? | Nuoret kaupunkilaiset ovat hurahtaneet eräretkeilyyn, vaellukseen ja luonnon fiilistelyyn. Sosiaalisessa mediassa pöhistäänkin jo, että vaelluksesta on tullut uusi jooga. Mistä metsätrendissä on oikein kyse? Entä mitkä arvot ovat metsätrendin ytimessä? Q&A-keskustelussa metsäsuhteestaan puhuvat eräoppaaksi opiskeleva Roosaliina Reinman ja luontoon hurahtanut bloggaaja Anna Kauhala. Keskustelun vetää toimittaja ja partiolainen Helmi Partanen.

TALOUSTUTKIMUKSEN NUORISOBAROMETRI | Uunituoreet tulokset: 15-25 vuotiaiden mielikuvat metsien käytöstä ja metsä- ja puualasta, Taloustutkimus, Petra Lehmuskunnas

MIKÄ VIE KOULUTETTUJA METSÄKONEENKULJETTAJIA MUILLE ALOILLE | Alustavia tuloksia, Eila Lautanen, TTS

HANDS ON | Metsäsuhteemme eivät ole samasta puusta, osaammeko hyödyntää monimuotoisuutta?

 

Ilmoittaudu 4.12. mennessä