Metsä opettaa Educassa

24.01.2020 - 25.01.2020
Helsingin Messukeskus

Suuri metsäalan yhteinen Metsä opettaa! -osasto tulee jälleen Educa-messuille.

Tule tutustumaan yhteistyökumppaneihin, hakemaan oppimateriaaleja ja vinkkejä lasten ja nuorten kanssa metsään menoon sekä perehtymään muuhun monipuoliseen tarjontaamme.

Nähdään osastolla 6p50!

  • Tiedekeskus Pilke – pohjoisen metsän kestävästä käytöstä ja biotalouden mahdollisuuksista kertova tiedekeskus Rovaniemellä.
  • Suomen luontokeskus Haltian näyttelyissä ja opastuksissa sukelletaan Suomen luontoon ja luonnonsuojelualueille. Tekemistä ja oppimista varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle Nuuksiossa, Espoossa.
  • Riistainfo.fi-sivusto tarjoaa monipuolisesti sähköisiä opetus- ja koulutusmateriaaleja riistasta ja metsästyksestä. Sivustolla on oma opettajille tarkoitettu osio, mistä löytyy apua riistallisten asioiden opettamiseen.
  • Suomen Metsästäjäliiton nuorisotyön tavoitteena on luoda harrastusmahdollisuuksia ja vahvistaa lasten ja nuorten luontosuhdetta leireillä, retkillä ja kouluissa.
  • Metsäkoulutus ry kokoaa yhteen metsäalan koulutuksen järjestäjät kaikilta koulutusasteilta, opiskelijat ja työelämän toimijat. Yhdessä kehitämme metsäalan koulutusta ja sen vetovoimaa.
  • Mahdollisuuksien metsä – Suomen suurin työpaikka -koulukampanja, missä Metsäteollisuuden ammattilaiset vierailevat yläkouluilla kertomassa metsäalan opiskelu- ja uramahdollisuuksista.
  • Suomen Metsäyhdistys järjestää opettajille koulutusta, yläkoululaisille Metsävisan, alakouluille ja varhaiskasvatukselle Minun puuni-siemenkylvöprojektin sekä metsätapahtumia Etelä-Suomen paikkakunnilla. Havina-verkko-oppimateriaali sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet siitä, miten metsät ovat vaikuttaneet ja vaikuttavat yhteiskunnan kehittymiseen.

Pohjois-Suomen Opettajainpäivät

Metsäala esittäytyy myös Pohjois-Suomen Opettajainpäivillä eli OPI 20 -tapahtumassa. Se järjestetään Oulussa 31.1.-1.2. Tervetuloa noutamaan Metsäyhdistyksen metsäisiä oppimateriaaleja 4H:n ja Metsäkeskuksen pisteeltä!

 

Lisätiedot
Anne Turunen
anne.turunen@metsapuhuu.fi
045 6575 440