Minun puuni -kylvöprojekti

21.03.2023 - 21.03.2023

Minun puuni kansikuvaMinun puuni -kylvöprojektissa lapsi kasvattaa omia puuntaimia päiväkodin, luokan tai kerhohuoneen ikkunalaudalla. Siemen Forelia on lahjoittanut männynsiemenet taimikasvatusta varten.

Minun puuni -projekti on tarkoitettu ensisijaisesti pääkaupunkiseudun alakouluihin, varhaiskasvatukseen ja iltapäiväkerhoihin sekä Metsämörri-ryhmille ympäri Suomea.

Sormet multaan juhlallisesti maailman metsien kunniaksi

Maaliskuun 21. päivänä juhlitaan Maailman metsäpäivää. Niihin aikoihin alkaa olla sopiva aika kylvää siemenet. Koko maalis- ja huhtikuu ovat yhtä hyvää aikaa kylvöpuuhille. Niihin aikoihin männytkin kylvävät luonnossa siemenensä, kun kevätaurinko ja ahava kuivattavat kävyt ja ne rapsahtelevat auki puiden oksilla.

Kylvöä varten tarvitsette viili-, maito- tms. purkkeja ja kukkamultaa. Kylvöohjeet saatte siementen mukana. Ohjeet on saatavilla myös ruotsiksi (Mitt träd).

Männynsiemenet on helppo nivoa isompiin oppimiskokonaisuuksiin. Lue aiheesta: Männynsiemen on mainio oppimateriaali.

Minun puuni -projekti vuonna 2023

Ilmoittautumislomake tulee tälle sivulle tammi-helmikuussa 2023.


Lähdetään mäntymetsään

Oppaina toimivat Olli Oravainen, Niku ja Naku sekä varsin viisas Vaari Oravainen.

”Tapahtuipa Mäntylässä” sisältää neljä satua, joiden aiheet ovat kullekin vuodenajalle ominaisia. Metsä on erilainen eri aikaan vuodesta. ”Koko vuosi on kuin piiri, joka pyörii, pyörii, pyörii. Kevät, kesä, syksy, talvi vuorotellen hyörii.” Sadun pohjalta voi tehdä myös roolileikkejä.

Satukirjan voi ladata ja myös tulostaa myös omaksi väritys- ja piirrosvihoksi alla olevista painikkeista.

TAPAHTUIPA MÄNTYLÄSSÄ -SATUKIRJA

TAPAHTUIPA MÄNTYLÄSSÄ -VÄRITYSKIRJA

Onko lapsilla asiaa Vaari Oravaiselle?

Vaari Oravainen ottaa mielellään vastaan lasten metsäaiheisia piirustuksia ja tarinoita. Jos jollakulla on jotakin kysyttävää männynkävyistä tai muista tärkeistä asioista, Vaari vastaa mielellään. Vastaukset kerätään Vaari Oravaisen kysymys-vastaus-palstalle.

Myös kylvöprojektista otetut valokuvat ovat tervetulleita. Valokuvissa ei saisi näkyä lasten kasvoja, mutta mullassa käyneet sormet ovat ilahduttava näky.

Piirustusten, tarinoiden ja valokuvien mukaan tulisi laittaa piirtäjän tai kuvaajan nimi, aikuisen yhteystiedot ja tieto siitä, saako Vaari Oravainen julkaista kuvia tai tekstejä Suomen Metsäyhdistyksen nettisivuilla tai somekanavilla. Julkaisun saa myös kieltää.

Vaari Oravainen
vaari.oravainen@metsapuhuu.fi
Suomen Metsäyhdistys
Salomonkatu 17A
00100 Helsinki


Minun puuni -projektia on järjestetty keväisin vuodesta 2993 alkaen – vuonna 2022 on 30. kerta


Yhteistyössä mukana

Siemen Forelian, Tapion ja Suomen Metsäyhdistyksen kanssa Minun puuni -projektissa ovat mukana Suomen Latu/Metsämörriohjaajat ry ja Finlands Svenska Idrott/Skogsmulleverksamheten. Suomen Metsäsäätiö rahoittaa projektin organisoinnin.


Lisätietoja

Anne Turunen
Suomen Metsäyhdistys
anne.turunen@metsapuhuu.fi