#metässä2015 – nuorten vaikuttajien metsäfoorumi

03.06.2015 - 05.06.2015
Rovaniemi, tiedekeskus Pilke

Mitä tarkoittaa biotalous? Saako metsää kaataa? Miksi mediassa edelleen puhutaan sellutehtaista? Eikö metsäteollisuus kuulu menneisyyteen? Mihin puuta käytetään? Ketä edes kiinnostaa!?

Suomen Metsäyhdistys järjestää yhteistyössä Metsähallituksen tiedekeskus Pilkkeen kanssa Nuorten vaikuttajien metsäfoorumin, jossa viemme vajaa parikymmentä nuorta vaikuttajaa Pohjois-Suomeen 3.-5.6.2015 kuulemaan, näkemään ja tekemään asioita liittyen metsiin, biotalouteen ja vähän koko maailman tulevaisuuteen. Pyrimme tarjoamaan uusia ajatuspolkuja avaavan näkökulman biotalousjargoniin ja elämyksiä porukassa, jossa aiheesta innostuneet voivat verkostoitua niin hengenheimolaisten kuin toisinajattelijoidenkin kanssa. Mukaan on kutsuttu bloggaajia, järjestöaktiiveja, puoluepolitiikassa vaikuttavia nuoria ja myös metsäalan valinneita alan nuoria toivoja.

Vajaan kolmen päivän aikana pohditaan metsien ja Suomen näkökulmasta mm. vaatteiden valmistukseen liittyviä ongelmia ja metsistä löytyviä ratkaisumahdollisuuksia. Toisena päivänä Arman Alizad tulee jakamaan omia kokemuksiaan maailmalta ympäristön ja yhteiskunnan tilasta ja osallistuu kanssamme työpajaan Lappsetilla. Tutustumme yrityksiin, jotka luovat menestystarinoita maailmalla suomalaisin raaka-ainein. Siinä sivussa lasketaan koskea, saunotaan savusaunassa, testataan mitä turve tekee hipiälle, tutustutaan Lapin luontoon ja tietenkin syödään hyvin.

Löydät kuulumisia Rovaniemeltä tapahtuman aikana ainakin Metsä puhuu -facebookista ja twitteristä ja seuraamalla #metässä2015 hästägiä.

Tapahtuman ohjelma PDF-muodossa.

 

Nuorten_vaikuttajien_foorumi

 

Lisätietoja:

Vilma Issakainen, Suomen Metsäyhdistys: vilma.issakainen@metsapuhuu.fi, 040 183 6994
Piritta Marttila, Metsähallitus,Tiedekeskus Pilke: piritta.marttila@metsa.fi, 040 147 7871
Maija Kovanen, Suomen Metsäyhdistys: maija.kovanen@metsapuhuu.fi, 045 6575 442