Tervetuloa inspiraatiokahveille!

18.04.2017 | 15:00 - 17:00
Viestintäyhtiö Dagmarin Olkkari, Lönnrotinkatu 25 A krs 5 1/2, Helsinki

Havina opettaa, miten ja miksi metsiä on Suomessa aina käytetty ja muistuttaa, ettei biotalous ole 2000-luvun keksintö. Kuva: Suomen Metsäyhdistys ry

Tervetuloa kuulemaan mitä metsäalalla on annettavana Suomelle ja suomalaiselle perusopetukselle.

Kutsumme sinut ja kaltaisiasi kahville tiistaina 18.4.2017 klo 15-17 viestintäyhtiö Dagmarin tiloihin.

Tilaisuuden aluksi Dagmarin sisältöjohtaja Ilari Viippola valottaa, mitkä globaalit megatrendit muokkaavat maailmankatsomustamme lähitulevaisuudessa. Hän kertoo, miten tätä tietoa kannattaisi hyödyntää
metsäviestinnässä ja miten erityisesti nuorille voisi kertoa metsien merkityksestä.

Uusi biotalous perustuu vanhaan. Seuraavaksi kerromme kahdesta uudesta vapaasti käytössäsi olevasta lähteestä, joissa kerrotaan niistä molemmista.

Tiesitkö, että Sarvis teki maidosta nappeja jo 1920-luvulla ja sai niistä palkinnonkin Pariisin maailmannäyttelyssä? Nykyään taas Helsingin yliopistossa kasvatetaan nanosellussa ihmisen varaosia. Molemmat esimerkit löytyvät biotalouden verkko-opetusmateriaali Havinasta, jonka tilaisuudessa esittelee lehtori Pirjo Piesala.

Piesalan käsikirjoittama Havina on myös peli, jonka avulla saa hyvän kuvan suomalaisen yhteiskunnan kehityksestä, alkaen jääkaudesta ja päätyen tulevaisuuteen. Usean oppiaineen läpileikkaava Havina on huikean mielenkiintoinen aikamatka metsien käytön, ympäristönsuojelun, koulutuksen, työn, metsäsuhteiden ja koko yhteiskunnan kehitykseen.

Viestinnän suunnittelija Hannes Mäntyranta kertoo Metsäbiotalouden tulevaisuuskuvastosta, josta löytyy monipuolista tietoa aivan uusimmista metsäbiotalouden tuotteista ja palveluista. Voit tutustua kuvastoon Suomen Metsäyhdistyksen verkkosivuilla.

Jos sinulla on jotakin kerrottavaa siitä, mitä uutta teillä on tulossa aihepiiriin liittyen, voit kertoa sen tilaisuuden osanottajille – keskustelulle on varattu aikaa. Ja jos tiedät jonkun muun, joka voisi olla kiinnostunut tilaisuudesta, tuo toki hänet mukanasi.

Koska tilaa on rajoitetusti, haluamme kuitenkin, että ilmoittaudutte, tarjoilun vuoksi viimeistään keskiviikkona 12.4. Ilmoittautumiset alla olevasta painikkeesta. Inspiroidutaan yhdessä!

Suomen Metsäyhdistys

ILMOITTAUDU

 

Aiheeseen liittyvät materiaalit