Heidi Keinonen, 21

Metsäylioppilas, Itä-Suomen yliopisto

MISTÄ SAIT KIPINÄN METSÄALALLE?

Olen aina ollut kiinnostunut biologiasta, en kuitenkaan halunnut opettajaksi tai tutkijaksi, joten metsätiede antoi paremmat uramahdollisuudet. Metsässä ulkoilu ja retkeily ovat myös sydäntäni lähellä, eli senkin kautta metsäala tuntui oikealta valinnalta.

MIKÄ ON PARASTA OPISKELUSSA?

Jos tässä kohtaa en mainitsisi opiskelijakavereita niin valehtelisin. Kuitenkin ystävien lisäksi se, että huomaa oman ammattitaitonsa kehittyvän on todella hieno tunne. Jos esim. sukulainen kysyy, että mitä tässä metsässä kannattaisi tehdä niin osaan antaa hyvän suosituksen metsänhoito toimista.

MILLAINEN ON TYYPILLINEN OPISKELUPÄIVÄSI?

Tyypillinen opiskelupäivä alkaa  isolla kupilla mustaa kahvia. Aamupäivästä aika menee luentoja kuunnellessa ja tentteihin lukiessa. Opiskelu on todella vapaata ja siinä voi käyttää opiskelutekniikkaa, joka sopii itselle parhaiten. Luentojen välissä pidetään tietenkin kahvitauko ja vaihdetaan kuulumiset kurssikavereiden kanssa. Päivien pituus vaihtelee usein kahdesta tunnista kahdeksaan tuntiin.

MISSÄ OLET 10 VUODEN PÄÄSTÄ?

Näen itseni työskentelemässä jossain yrityksessä joko metsänhoidon tai ekologian parissa. Työpäivääni kuuluu toivottavasti tapaamisia metsänomistajien tai metsästä kiinnostuneiden ihmisten kanssa. Selvää näkemystä tulevasta urasta minulla ei kuitenkaan vielä ole.

Lue lisää metsäalan opinnoista Itä-Suomen yliopistossa.

Takaisin listaukseen