Marika Järvi, 21

Metsätalousinsinööriopiskelija, Lapin ammattikorkeakoulu

MISTÄ SAIT KIPINÄN METSÄALALLE?

Olen aina pitänyt maantiedosta ja biologiasta. Lisäksi olen kotoisin pienestä kunnasta maaseudulta Etelä-Pohjanmaalta, siellä meillä on peltoja ja metsiä, joissa on tullut kirmattua ja leikittyä. Aina tykännyt liikkua metsässä ja lukiossa aloin harrastamaan myös suunnistusta. Lisäksi harrastan metsästystä. Isä ajaa myös puuautoa ja olen hänen kyydissään kulkenut pienestä pitäen rekan kyydissä.

MIKÄ ON PARASTA OPISKELUSSA?

Se, kun kuljetaan erilaisissa metsissä ja opetellaan siellä kasveja ja eri metsänkäsittely vaihtoehtoja. Saa tehdä ja kokeilla hyvässä porukassa.

MILLAINEN ON TYYPILLINEN OPISKELUPÄIVÄSI?

Riippuu onko maasto- vai sisäpäivä. Maastoon lähdetään kasilta ja siellä esimerkiksi mietitään mitä metsälle kannattaa tehdä. Siellä syödään sitten eväät ja voidaan paistaa makkaraa. Pois tulemme kolmen neljän aikaan. Sisäpäivät vaihtelevat hyvin paljon ajallisesti, mutta opettelemme käyttämään erilaisia ohjelmia, joista on apua esimerkiksi metsäsuunnittelussa.

MISSÄ OLET 10 VUODEN PÄÄSTÄ?

Toivon, että pääsen neuvomaan ja opastamaan metsänomistajia metsänhoidossa ja käytössä. Toinen vaihtoehto olisi opetustehtävissä.

Lue lisää metsäalan opinnoista Lapin ammattikorkeakoulussa.

 

Takaisin listaukseen