Thaís Reis Prado, 27, Brasilia

Metsätieteiden opiskelija, Itä-Suomen yliopisto

MISTÄ SAIT KIPINÄN METSÄALALLE?

Olen aina nauttinut luonnossa liikkumisesta. Myöhemmin aloin kiinnostua vielä enemmän luonnosta ja halusin oppia enemmän erityisesti metsistä ja kasveista. Minulla oli niin paljon kysymyksiä, joihin halusin saada vastauksia. Sitten kuulin, että nuo metsät ovat uhattuina, koska ihmiset eivät tiedä, kuinka niitä tulisi käyttää, jotta ne säilyisivät. Kuulin myös, että eläimiä on kuolemassa sukupuuttoon, vedet ovat saastumassa ja oli myös paljon muita ongelmia, koska ihmiset eivät tienneet, kuinka luontoa ja metsiä tulisi hoitaa ja käyttää järkevästi ja kestävästi. Niinpä halusin saada tietoa luonnon kestävästä käytöstä ja aloitin alan opinnot kotikaupungissani Brasiliassa. Näiden opintojen jälkeen jatkoin opintojani Brasilian parhaimmistoon kuuluvassa metsäalan yliopistossa (Federal University of Paraná). Olin todella innostunut opinnoistani ja en olisi voinut valita kiinnostavampaa alaa kuin metsätiede. Rakastan opiskella metsien hoitoa, dendrologaa, metsäekologiaa, ympäristötieteitä jne. Kaikki asiat, jotka liittyvät puihin ja metsiin ovat minusta todella mielenkiintoisia.

MIKÄ ON PARASTA OPISKELUSSA?

Minusta parasta on, että opinnot voivat olla yhtä aikaa hyvin yksityiskohtaisia ja samalla myös laaja-alaisia, mikä tuo opintoihin paljon vaihtelevuutta ja opin koko ajan jotain uutta!

MILLAINEN ON TYYPILLINEN OPISKELUPÄIVÄSI?

Nyt opiskelen metsätieteitä Itä-Suomen yliopistossa. Päiviini kuuluu luentojen lisäksi keskusteluja professorien ja opiskelukavereideni kanssa metsäalan uusimmista näkymistä. Joinakin päivinä menen aamulla kirjastoon ja iltapäivisin minulla on usein luentoja. Opin joka päivä jotain uutta metsistä. Koska opiskelen kansainvälisessä maisteriohjelmassa, myös kielitaitoni paranee koko ajan ja opin joka päivä jotain uutta myös eri maiden kulttuureista.

MISSÄ OLET 10 VUODEN PÄÄSTÄ?

Näen itseni työskentelemässä metsäkoulutukseen liittyvissä kansainvälisissä tehtävissä. Tarkoituksenani on hyödyntää kaikkea oppimaani mahdollisimman hyvin rakentaakseni jotain tärkeää ja merkityksellistä. Haluaisin myös yhdistää tehtäviini tutkimusta auttaakseni metsiä keinoin, joihin ainoastaan tiede ja tutkimus pystyvät.

Lue lisää metsäalan opinnoista Itä-Suomen yliopistossa.

 

Takaisin listaukseen