Ville Luoma, 31

Metsänhoitaja, tohtorikoulutettava, Helsingin yliopisto

MISTÄ SAIT KIPINÄN METSÄALALLE?

Halusin opiskelupaikkaan, joka mahdollistaisi monipuolisen koulutuksen ja useita erilaisia vaihtoehtoja työelämässä. Metsänhoitajan koulutus tarjosi näitä molempia ja vielä kun suunnistusharrastuksen myötä metsät sekä niissä liikkuminen oli tuttua jo pienestä pitäen, päätin kokeilla, eikä ainakaan vielä ole kaduttanut.

MIKÄ ON PARASTA TYÖSSÄ?

Monipuoliset työtehtävät sekä mahtavat työkaverit Metsävarojen hallinnan ja geoinformatiikan tutkimusryhmässä.

MILLAINEN ON TYYPILLINEN TYÖPÄIVÄSI?

Harvemmin on kahta samanlaista päivää, mutta pääasiallinen tehtäväni on edistää väitöskirjani tutkimuksia. Tosin usein päiviin kuuluu myös yliopiston perustutkinto-opiskelijoiden opetukseen osallistumista tai sen suunnittelua sekä muiden tutkimusryhmämme projektien parissa työskentelyä. Monia asioita voi tehdä itsenäisesti tietokoneen ääressä, mutta onneksi saan olla myös paljon tekemisissä muiden tutkijoiden sekä opiskelijoiden kanssa. Lisäksi työhöni kuuluvat satunnaisesti myös maastotyöt, jotka tuovat mukavaa vaihtelua arkeen.  

MISSÄ OLET 10 VUODEN PÄÄSTÄ?

Toivottavasti voin tuolloin hyödyntää nyt hankkimaani osaamista ja opettaa tai tutkia jotain metsiin liittyvää aihetta ja siten lisätä myös muiden ihmisten tietoisuutta metsistä.

Lue lisää metsäalan opinnoista Helsingin yliopistossa.

Takaisin listaukseen