Levyprosessinhoitaja

Levyprosessinhoitaja työskentelee puulevyteollisuudessa. Puulevyteollisuus valmistaa puusta eri tekniikoin levyjä esimerkiksi rakentamiseen ja huonekalujen valmistukseen.

Tutkinto: Puuteollisuuden perustutkinto

Erikoistumisala: Levyprosessinhoitaja

Koulutuksen taso: Ammatillinen koulutus

Koulutuksen kesto: 180 osaamispistettä, noin 3 vuotta

Levyprosessinhoitajan koulutus on puuteollisuuden perustutkinnon erikoistumisala. Koulutuksessa opitaan toimimaan turvallisesti puulevyteollisuuden työtehtävissä, suorittamaan kunnonvalvontaa tehtaalla ja varmistamaan, että tehtaan prosessi toimii häiriöttömästi. Opiskelija saa hyvän käsityksen erilaisten puulevyjen tuotantoprosessista ja tuotteiden laadusta ja oppii ottamaan huomioon puun rakenteen, ominaisuudet ja viat jotka vaikuttavat puun työstämiseen.

Mitä levyprosessinhoitaja tekee opintojen jälkeen?

Levyprosessinhoitaja voi toimia erilaisissa puulevyteollisuuden valmistus- tai jalostusprosessin käyttö- ja valvontatehtävissä esimerkiksi vanerin- tai lastulevyn valmistuksen eri työvaiheissa. Puulevyprosessin hoitaja työskentelee siis esimerkiksi vaneri- tai lastulevytehtaalla käyttäen valmistukseen käytettäviä koneita ja valvoen, että koneet toimivat niin kuin niiden kuuluu toimia.

Koulutuspaikat

Ammattiopisto Gradia
Viitaniementie 1 E
40101, Jyväskylä

Koulutuskeskus Salpaus
Vipusenkatu 4
15230 Lahti