Luonto-ohjaaja

Luonto-ohjaaja on matkailun ammattilainen, joka viihtyy luonnossa kaikkina vuodenaikoina. Hän tuntee luonnon ja sen ilmiöt ja osaa kertoa niistä elävästi. Luonto-ohjaaja työskentelee ohjelmapalveluyrityksissä, opastuskeskuksissa ja leirikouluissa tai erilaisissa hyvinvointi- ja virkistyspalveluja tarjoavissa ja hyödyntävissä yrityksissä. Luonto-ohjaaja voi olla myös yrittäjä.

Luonto-ohjaajaksi voi opiskella useissa ammatti- ja aikuisopistoissa. Riippuen koulutuksen painopisteistä luonto-ohjaajan opintoihin ja sittemmin työtehtäviin kuuluu mm. ympäristökasvatusta, erätaitoja, kalastusta, metsästystä, ruuanvalmistusta, ulkoilureittien huoltoa ja luonnonsuojelualueiden kunnostusta. Hän suunnittelee ja järjestää ryhmille elämyksellisiä ohjelmia ja tapahtumia luontoon. Hän voi työskennellä myös safareilla, vaelluksilla tai havainnointiretkillä.

Luonto-ohjaaja on työssään usein oppaan roolissa ja paljon tekemisissä ihmisten kanssa. Siksi palveluhenkisyys ja halu esiintyä ovat ammatissa tärkeitä ominaisuuksia.

Jos haluat tietää lisää:

Käy katsomassa kartalta tarkemmin, missä voit opiskella tähän ammattiin ja vieraile samalla oppilaitosten verkkosivuilla!

Koulutuspaikat

Ammattiopisto Livia
Tuorlantie 1
21500, Piikkiö

Hyria koulutus Oy
Uudenmaankatu 249
05820, Hyvinkää

Järviseudun ammatti-instituutti
Kurejoentie 390
62710, Kurejoki

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Haanentie 26
69950, Perho

Koulutuskeskus Salpaus
Laurellintie 55
17320, Asikkala

Lapin ammattiopisto
Jänkäntie 1
96300, Rovaniemi

Pohjois-Karjalan ammattiopisto
Niittylahdentie 297
82220, Joensuu

Saamelaisalueen koulutuskeskus
Toivoniementie 290
99910, Kaamanen

Savon ammatti- ja aikuisopisto
Sammakkolammentie 2
70200, Kuopio

Takaisin koulutuspaikkahakuun