Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööri

Puurakentaminen, erityisesti puukerrostalot ja julkinen rakentaminen, on kovassa nosteessa. Alan osaamista ja tuotteita halutaan viedä myös ulkomaille ja osaajien työllisyysnäkymät ovat hyvät.  

Tutkinto: Insinööri, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka

Erikoistumisala: Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka

Koulutuksen taso: Ammattikorkeakoulu

Koulutuksen kesto: 240 opintopistettä, noin 4 vuotta

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnoissa opitaan muun muassa rakentamisen suunnittelua, rakennusprojektien tuotantoa ja kehittämistä, rakennusten rakenteiden suunnittelua, rakentamisen projektien johtamista ja taloudellista ajattelua edellisiin liittyen.

Monissa ammattikorkeakouluissa rakennustekniikan insinööriopinnoissa voi painottaa puurakentamista valitsemalla siihen liittyviä opintokokonaisuuksia. XAMKista löytyy kokonainen teollisen puurakentamisen insinööriopintojen ohjelma.

Mitä rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööri tekee opintojen jälkeen?

Rakennustekniikan insinöörit työskentelevät niin uusien rakennusten tuotannossa kuin erilaisissa asiantuntijatehtävissä rakennusteollisuudessa ja kiinteistöjen hallinnassa ja kunnossapidossa. Nyt puurakentamisen ollessa kovassa kasvussa puurakentamiseen erikoistuneille rakennusinsinööreille riittää mielenkiintoisia projekteja. Puusta rakennetaan kokonaisia asuinalueita ja suuria julkisia rakennuksia kuten kouluja ja päiväkoteja. Koska osaamista ja tuotteita halutaan viedä ulkomaillekin, tarjolla on myös kansainvälisiä tehtäviä.

Koulutuspaikat

KAMK
Ketunpolku 1
87101 KAJAANI

Karelia ammattikorkeakoulu
Karjalankatu 3
80200, Joensuu

XAMK Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Savonniemenkatu 6
57100 Savonlinna