Teollisuuspuurakentaja

Tutkinto: Puuteollisuuden perustutkinto

Erikoistumisala: Teollisuuspuurakentaja

Koulutuksen taso: Ammatillinen koulutus

Koulutuksen kesto: 180 osaamispistettä, noin 3 vuotta

Teollisuuspuurakentajan koulutus on puuteollisuuden perustutkinnon erikoistumisala.  Alan opiskelijat oppivat koulutuksen aikana työskentelemään turvallisesti ja itsenäisesti puurakenneteollisuuden työtehtävissä. Ammattitaidon perustaksi opitaan puuteollisuuden materiaaleista, niiden ominaisuuksista ja käyttäytymisestä työstettäessä. Opiskelu on sekoitus viimeisintä automaatioteknologiaa ja puualan perustaitoja. Teollisuuspuurakentajat oppivat valmistamaan puurakenteita piirustusten ja ohjeiden mukaisesti. CLT-, hirsi- ja muut massiivipuurakenteet tulevat koulutuksen aikana tutuiksi.

Mitä teollisuuspuurakentaja tekee opintojen jälkeen?

Teollisuuspuurakentajat työllistyvät erilaisiin kädentaitoa ja puualan osaamista vaativiin tehtäviin. Työpaikka löytyy tavallisimmin rakennustyömailta, rakennusteollisuudesta tai puusepänliikkeestä. Teollisuuspuurakentajan ammattitaito käy moniin tehtäviin ja koulutuksen saanut voikin löytää itsensä niin rakentamasta huonekaluja kuin vaikka teatterin lavasteitakin. Osaaminen soveltuu myös myyntitehtäviin puutavara-, kaluste- ja huonekaluliikkeissä. Oman yrityksen perustaminenkin on myös mahdollista.

Huolellisuudesta, oma-aloitteisuudesta, pitkäjänteisyydestä ja ongelmanratkaisukyvystä on iloa teollisuuspuurakentajan hommissa.

Koulutuspaikat

Ammattiopisto Lappia
Sammonkatu 8
94600, Kemi

Järviseudun ammatti-instituutti
Kurejoentie 390
62710, Kurejoki

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8
67100, Kokkola

Koulutuskeskus JEDU
Kytökyläntie 260
86600, Haapavesi

Koulutuskeskus Salpaus
Vipusenkatu 4
15230 Lahti

OSAO
Kotkantie 2
90250, Oulu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu
Hepolamminkatu 10
33720 Tampere

Aalto yliopisto
Kemistintie 1
02150 Espoo