Alejandro, 31

CBU Master's Degree Programme in Forestry

Itä-Suomen yliopisto, Oy Arbonaut Ltd

Alejandro, 31

MISTÄ SAIT KIPINÄN METSÄALALLE?

Jo pienestä lähtien halusin metsäalalle, koska olen aina pitänyt luonnosta ja metsistä. Tämän takia aloitin metsätieteiden opinnot kotimaassani Espanjassa. Valmistumiseni jälkeen halusin vielä oppia lisää metsäalasta ja saada uutta näkökulmaa ja siksi päätin hakea opiskelemaan yhteen Euroopan parhaimmista metsäalan yliopistoista eli Itä-Suomen yliopistoon. Nyt opiskelen Itä-Suomen yliopistossa CBU Forestry -maisteriohjelmassa.

MIKÄ ON PARASTA OPISKELUSSA?

Mielestäni parasta on metsätiede sinällään. Pidän luonnosta ja metsistä ja tunnen olevani varma, että tämä on oikea paikka oppia lisää metsistä ja edistää tavoitettani yhdistää tulevaisuudessa työni metsiin.

Parasta opiskelussa täällä ovat olleet ihmiset ja eritysesti kansainvälisyys. Olen tutustunut monista eri maista tulleisiin ihmisiin, joilla on erilaisia mielipiteitä ja ajatuksia ja olen oppinut heiltä valtavasti.

MILLAINEN ON TYYPILLINEN OPISKELUPÄIVÄSI?

Sanoisin, että tyypillinen päiväni on hyvin jännittävä, koska rakastan työtäni ja mitä teen ja jokainen päivä on itseasiassa erilainen. Tavallisesti työskentelen erilaisissa projekteissa ja olen yhteydessä ihmisiin monista eri maista ja minulla on erinomainen mahdollisuus oppia minua kokeneemmilta ammattilaisilta paljon uutta. Lisäksi parasta on, että opin uusia kieliä, koska työpaikkani Arbonaut on kansainvälinen yritys, jossa työntekijät kaikkialta maailmasta työskentelevät yhdessä.

MISSÄ OLET 10 VUODEN PÄÄSTÄ?

Haluaisin työskennellä ulkomailla kansainvälisessä yrityksessä ja osallistua erilaisiin projekteihin. Itseasiassa tämä on juuri sitä, mitä nyt teen eli kymmenen vuoden päästä haluaisin olla samanlaisissa tehtävissä kuin nyt, mutta minulla olisi silloin enemmän kokemusta ja pystyisin hoitamaan vastuullisempia tehtäviä.