Elli Pirhonen

Puutekniikan opiskelija, Lahden ammattikorkeakoulu

MISTÄ SAIT KIPINÄN LÄHTEÄ OPISKELEMAAN PUUTEKNIIKKAA?

Ennakkokäsitykseni puutekniikasta oli, että siinä yhdistyy hyvin käytäntö ja teoria. Mutta kyllä puualan tarjoamat monipuoliset mahdollisuudet ovat silti yllättäneet. Puutekniikassa minua innostaa eniten puusta rakentaminen ja se viihtyvyys, mitä puu luo kiehtovalla olemuksellaan.

MIKÄ ON PARASTA OPISKELUSSA?

Parasta puutekniikassa on mielestäni laaja-alaisuus ja monipuoliset työllistymismahdollisuudet. Suosittelen puutekniikkaa kaikille, jotka tykkäävät loogisesta päättelystä ja ongelmanratkaisusta. Puutekniikka on tekninen ala, mutta samalla käytännönläheistä tekemistä. Kun valmistuu LAMK:sta, on ehtinyt omaksua itselleen hyvät valmiudet. Opiskelujen aikana on saanut hyvän kuvan koko alasta ja sen mahdollisuuksista. Suosittelen!

MILLAISTA ON PUUTEKNIIKAN OPISKELU?

Puutekniikan opiskelussa työelämä kulkee rinnalla koko ajan. Meillä tehdään harjoittelut aina kesätöinä. Harjoitteluissa olen oppinut paljon työstä käytännössä. Yritysvierailuja on jatkuvasti heti opintojen alusta lähtien. Vierailuilla olemme nähneet monipuolisesti teollisuutta ja yrityksiä. Suomen mahdollisuudet tällä alalla ovat tulleet hyvin tutuiksi. Puutekniikan opiskelu LAMK:ssa merkitsee sitä, että voi olla mukana jatkamassa Suomessa jo olevaa osaamista. Opintoihin liittyen olen iloinen myös kavereista, joihin olen tutustunut. Olen huomannut että verkostoituminen kannattaa, ja kaiken lisäksi se on tosi mukavaa.

Opiskelu on kansainvälistä. Halutessaan voi lähteä myös vaihtoon. Itse olin vaihdossa Itävallassa, ja se oli mieleenpainuva kokemus. Oli rikastuttavaa tutustua sikäläisiin kollegoihin. Tavallaan kaikki oli hyvin samanlaista kuin täälläkin, mutta totta kai paikallinen kulttuuri toi kaikkeen oman vivahteensa.

MISSÄ OLET 10 VUODEN PÄÄSTÄ?

Valmistuttuani haaveilen löytäväni monipuolisen työn, jossa saan olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Suomessa on paljon puualan osaamista, haluan olla mukana jatkamassa ja kehittämässä sitä.

Lue lisää puutekniikan opinnoista Lahden ammattikorkeakoulussa.

 

Takaisin listaukseen