Gargi, 26

Metsätieteiden opiskelija

Itä-Suomen yliopisto

Gargi, 26

MISTÄ SAIT KIPINÄN METSÄALALLE?

Olen syntynyt ja kasvanut Himalayan alueella, mikä selittää kiinnostukseni ja kiinteän yhteyteni metsiin. Metsät kuuluvat kiinteästi vuoristoalueen ihmisten elämään. Jo pienestä lähtien olin kiinnostunut metsistä ja halusin lähteä opiskelemaan metsäalaa, jotta myöhemmin voisin työskennellä kotiseudullani ja auttaa alueen ihmisiä ja opastaa heitä metsien luonnonmukaisessa käytössä.

MIKÄ ON PARASTA OPISKELUSSA?

Mielestäni parasta on työskentely luonnossa. Luonnossa työskentely vapauttaa minut stressistä ja nautin työstäni. Illalla tunnen tehneeni jotain sen hyväksi, että maailma olisi parempi paikka elää.

MILLAINEN ON TYYPILLINEN OPISKELUPÄIVÄSI?

Yritän herätä ajoissa ja viettää aamun ensimmäisen tunnin joko lukien tai kirjottaen, koska silloin olen virkeimmilläni ja ajatukseni juoksevat parhaiten. Minulle aamun tunnit ovat kaikkein tuottoisimpia.

Yliopistolla käyn luennoilla ja yritän osallistua mahdollisimman aktiivisesti ja oppia niin paljon kuin mahdollista. Meillä metsätieteiden opiskelijoilla on paljon maastoretkiä ja muutenkin paljon käytäntöön liittyvää opetusta, mikä auttaa meitä yhdistämään teoriassa opitut asiat käytäntöön. Minusta opiskelussa on tärkeintä, että on kiinnostunut opinnoistaan ja yrittää oppia mahdollisimman paljon, mutta myös riittävä uni ja terveellinen ravinto ovat hyvin tärkeitä ja auttavat jaksamaan.

MISSÄ OLET 10 VUODEN PÄÄSTÄ?

Haluaisin olla opettamassa metsätieteitä, opastamassa luontoretkiä ja järjestämässä erilaisia työpajoja, joissa voisin jakaa tietoani ja kiinnostustani metsiä ja luontoa kohtaan.