Jesse Pesonen, 18

Metsäalan perustutkinto, Tredu, Metsätien toimipiste

MISTÄ SAIT KIPINÄN ALAVALINNALLE?

Isoin tekijä varmasti oli se, kun isä on ollut alalla noin 25 vuotta ja sitä kautta ala oli jo jotenkin tuttu.

MIKÄ ON PARASTA OPISKELUSSA?

Parasta opiskelussa oli se, kun koneisiin pääsi käsiksi melkein heti ja pääsi huomaamaan nopeasti, että onko ala kiinnostava vai ei. Mukavaa oli myös päästä tutustumaan uusiin ihmisiin ja sitä kautta sai uusia kavereita.

MILLAINEN ON TYYPILLINEN OPISKELUPÄIVÄSI?

Normaali opiskelupäivä metsässä oli, että aamulla tehtiin eväät mukaan ja lähdettiin metsään harjoittelemaan koneilla ajamista. Alussa otettiin kummiskin aika rauhallisesti koneiden kanssa ja katsottiin kaikki asiat selväksi, että ei pääse käymään mitään vahinkoa itselle ja varsinkaan koneille metsässä.

MISSÄ OLET 10 VUODEN PÄÄSTÄ?

Olen toivottavasti 10 vuoden päästä töissä samassa firmassa kun tälläkin hetkellä, koska olen huomannut, että työporukassa on mukavia muita kuskeja, jotka neuvoo ja antaa hyviä vihjeitä mitkä kannattaa ehdottomasti ottaa vastaan tällä alalla, koska heillä on paljon enemmän työkokemusta kuin minulla niin olisi tyhmää olla ottamatta apua vastaan. Tietenkin on myös tärkeää pysyä hyvässä kunnossa, että alaa pystyy jatkamaan mahdollisimman pitkään ja se onnistuu vain liikkumalla ja urheilemalla työpäivien jälkeen.

Lue lisää metsäalan perustutkinnon opiskelusta Tredussa.

Takaisin listaukseen