Laura Halvari, 29

Metsätalousinsinööriopiskelija, Lapin ammattikorkeakoulu

MISTÄ SAIT KIPINÄN METSÄALALLE?

Metsästä ja luonnosta itsestään. Haluan toimia töissä mahdollisimman lähellä luontoa ja mikäpä sen parempi keino, kuin suuntautua metsäalalle.

MIKÄ ON PARASTA OPISKELUSSA?

Parasta opiskelussa on ehdottomasti uuden tiedon saaminen ja huiput luokkakaverit.

MILLAINEN ON TYYPILLINEN OPISKELUPÄIVÄSI?

Koska opiskelen monimuoto-opintoina, ovat päiväni hyvin erillaisia. Jos meillä ei ole lähijakso, ovat luennot illalla. Tällöin päivä koostuu myöhäisestä aamuheräämisestä, läksyjen ja muiden koulutehtävien tekemisestä ja materiaalien lukemisesta päivällä ja iltaluennosta, joka alkaa viideltä ja loppuu kahdeksan jälkeen. Parin päivän mittaisilla lähijaksoilla, joita on noin kuukauden välein, päiväni alkaa yleensä kahdeksalta, jolloin tavataan luokan kanssa koululla ja lähdetään tekemään maastoharjoituksia. Maastossa mittaillaan, arvioidaan, suunnitellaan, kävellään paljon ja syödään lounasta nuotiolla. Illaksi palaamme koululle. Lähijaksojen päivät ovat pitkiä, jotta saamme kaiken hyödyn irti lähiopetuksesta.

MISSÄ OLET 10 VUODEN PÄÄSTÄ?

10 vuoden päästä olen Rovaniemellä tai vielä pohjoisempana töissä metsäalalla joko luontopalveluissa, suunnittelijana tai metsäalan asiantuntijana asiakaspalvelussa.

Lue lisää metsäalan opinnoista Lapin ammattikorkeakoulussa.

Takaisin listaukseen