Lauri, 32

Metsien ekologian ja käytön opiskelija

Helsingin yliopisto

Lauri, 32

MISTÄ SAIT KIPINÄN METSÄALALLE?

Olen aiemmin opiskellut bioanalytiikkaa, mutta en kokenut sitä omaksi alakseni. Tein sen jälkeen useamman vuoden töitä etsien opiskelupaikkaa, josta saisi mahdollisimman kattavan kuvan Suomen luonnosta. Metsätieteiden opintotarjontaa selattuani tiesin löytäneeni etsimäni.

MIKÄ ON PARASTA OPISKELUSSA?

Mielenkiintoiset opinnot ja ihan parhaat opiskelukaverit. On hienoa huomata kuinka vähän sitä aiemmin tiesi, vaikka luuli tietävänsä paljon.

MILLAINEN ON TYYPILLINEN OPISKELUPÄIVÄSI?

Ensimmäisen luennon jälkeen kerhohuoneelle juomaan kahvia ja parantamaan maailmaa. Puolen päivän aikaan syömään, jonka jälkeen iltapäivällä yksi tai kaksi luentoa. Luentojen jälkeen ryhmätehtävien ja muiden läksyjen tekoa niin pitkään kuin on tarpeen. Illasta yleensä harrastuksia, opiskelijabileitä tai rentoa löhöämistä kotona.

MISSÄ OLET 10 VUODEN PÄÄSTÄ?

Ikäloppuna ja Helsingin yliopiston professorina vastaanottamassa Nobelin palkintoa tutkimuksestani kirjanpainajan parissa. Erityisenä kunniamainintana tietysti miljoona mitalia maailman pelastamisesta. Työparinani on maailman parantamiseen täysin kyllästynyt ja muutenkin sadistisen mielipuolinen yliopistonlehtori, jonka katkeruus Nobelin rahapalkinnosta kalvaa työyhteisöämme päivittäin.