Matias
MISTÄ SAIT KIPINÄN LÄHTEÄ OPISKELEMAAN PUUTEKNIIKKAA?
Olen koulutukseltani puuseppä. Ammattikoulun ja armeijan jälkeen tein monta vuotta puusepän töitä, kunnes lähdin opiskelemaan eteenpäin. Puutekniikan opinnot ovat luonteva jatkumo aiempaan osaamiseeni. Opiskelu merkitsee minulle ymmärrystä ympäristöstä ja siitä, miten käytetään raaka-aineena tehokkaasti ja ekologisesti. Minulle on tärkeää, että pääsen työskentelemään sellaisen raaka-aineen kanssa, joka on ympäristön kannalta tehokas ja kestävä.
MIKÄ ON PARASTA OPISKELUSSA?
Opinnoissa parasta on käytännön ja teorian suhde. Sopiva osa opinnoista on tutkimustyötä, ja laboratorion puolella pääsee sitten testaamaan asiat käytännössä. Tärkein asia, mitä olen tähän mennessä oppinut, on puu raaka-aineena. Mistä se tulee, miten se tulee, miten se saadaan tehokkaasti käyttöön ja miten saadaan tuotettua mahdollisimman paljon erilaisia tuotteita.
MILLAISTA ON PUUTEKNIIKAN OPISKELU?
Nämä opinnot sopivatkin sellaisille, joilla pysyy vasara kädessä. Tietotaidon soveltaminen käytäntöön on tärkeä osa opintoja. Yhteistyö alan yritysten kanssa on tiivistä – kurssien puitteissa käydään ekskursioilla ja yritysvierailuilla ja toteutetaan erilaisia projekteja yritysten toimeksiannosta. Puutekniikan koulutuslinjalta saa hyvät valmiudet työelämään. Suomalaisissa firmoissa tunnetaan tämä koulutus aika hyvin, siitä on meille hyötyä.
MILTÄ TULEVAISUUS OPINTOJEN JÄLKEEN NÄYTTÄÄ?
Haaveilen hyvästä, koulutusta vastaavasta työpaikasta. Haluaisin päästä toteuttamaan omaa insinöörin ammattitaitoa ja viemään osaamistani puualalla eteenpäin. Pitkäaikainen haaveeni on rakentaa suomalaisesta koivusta polkupyörä. Harrastan maasto- ja maantiepyöräilyäkin ja olen pitkään pyöritellyt ajatusta, että suunnittelisin kokonaan puusta valmistettavan pyörän.