Pekka, 24

Metsäylioppilas

Itä-Suomen yliopisto

Pekka, 24

MISTÄ SAIT KIPINÄN METSÄALALLE?

Olen tehnyt metsätöitä pienestä pitäen ja myös erilaiset harrastukset luonnon parissa ovat lähellä sydäntä. Siksi metsäalalle lähtö oli lopulta melko selkeä valinta, tosin vauhtia piti hakea teknillisen yliopiston puolelta, mutta se viimeistään sinetöi päätöksen opiskella metsänhoitajaksi.

MIKÄ ON PARASTA OPISKELUSSA?

Opiskelussa parasta on se, että lähtemällä mukaan kaikenlaiseen opiskelun ohessa järjestettävään toimintaan tapaa aina vain uusia mukavia ihmisiä ja saa paljon unohtumattomia kokemuksia sekä hyviä kavereita.

MILLAINEN ON TYYPILLINEN OPISKELUPÄIVÄSI?

Tyypillinen opiskelupäivä alkaa yleensä aamulenkillä tai jollain muulla jumppatuokiolla. Siitä virkeänä pariksi tunniksi tekemään tehtäviä koululle. Keskellä päivää mennään porukalla syömään ja keskustellaan päivän polttavat puheenaiheet halki. Sitten lähden jatkamaan kouluhommia. Yleensä neljän aikoihin mitta on täysi ja on aika syödä toisen kerran yliopistolla. Jos tenttejä on tuloillaan, täytyy niihin lähteä lukemaan kotiin, mutta jos on väljempää koulun suhteen, niin sitten harrastellaan yleensä luokkakavereiden kanssa illalla milloin mitäkin.

MISSÄ OLET KYMMENEN VUODEN KULUTTUA?

Näen itseni yrittäjänä, koska haluan tehdä vastuuta vaativia työtehtäviä ja toteuttaa omia ideoita. Ehkä lähden jatkamaan isäni perustamaa metsäpalveluyritystä, sillä näen nykyisessä metsäalan toimintaympäristössä mahdollisuuksia kehittää metsäpalveluliiketoimintaa.