Risto, 22

Metsätalousinsinööriopiskelija

Hämeen ammattikorkeakoulu, Evo

Risto, 22

MISTÄ SAIT KIPINÄN METSÄALALLE?

Olen 22-vuotias metsätalousinsinööri opiskelija Hirvensalmelta. Suoritan nyt kolmatta vuotta metsätalouden opintoja Hämeen ammattikorkeakoulussa, Evolla. Olen lähtöisin maa- ja metsätilalta, joten metsä on ollut aina lähellä minua. Pienestä pojasta asti olen ollut kotitilallani mukana metsänhoitotöissä ja tiennyt, että metsä tulee aina minut työllistämään.  Peruskoulun jälkeen opiskelin metsäkoneenkuljettajaksi. Kuitenkin hetken oltuani työelämässä minusta tuntui, että haluan vielä syventää omaa osaamistani metsästä ja siihen liittyvistä asioista. Näin ollen päädyinkin opiskelemaan metsäalaa ammattikorkeakouluun. Päivääkään en ole katunut opiskelemaan ryhtymistä.

MIKÄ ON PARASTA OPISKELUSSA?

Metsäalan opiskelu on tuonut minulle valtavasti uutta tietoa sekä taitoa metsään liittyvistä asioista ja toimenpiteistä. Opiskelu on myös vahvistanut tunnettani siitä, että tämä ala on se minun ”juttu”. Metsäala kehittyy ja sen työvälineet muuttuvat koko ajan, tämän takia on hyvä olla ajan tasalla niiden muutoksista. Mikä olisikaan parempikeino pysyä ajan tasalla tällä hetkellä, kuin opiskelu. Opiskelu takaa nykyaikaisimmat menetelmät ja parhaat lähtökohdat työelämään.

MILLAINEN ON TYYPILLINEN OPISKELUPÄIVÄSI?

Tyypillinen koulupäiväni muodostuu yleensä luennoista, jolloin tutustumme johonkin aiheeseen tai tuleviin projekteihin ja maastokäynneistä, jolloin menemme metsään tekemään mittauksia tai havainnoimaan asioita. Kaikkea metsään liittyvää ei voi opettaa luennolla, joten suuri osa opetuksesta tapahtuu ulkona luonnossa.

MISSÄ OLET 10 VUODEN PÄÄSTÄ?

Näen itseni 10 vuoden päästä työelämässä metsäneuvojana tai puunostajana. Hiukan kyllä toivon, että minulla olisi 10 vuoden päästä menestyvä metsäpalveluyritys. Innolla odotan mihin suuntaan tieni metsäalalla vie.