Tiia, 20

Metsäekonomian ja markkinoinnin opiskelija

Helsingin yliopistossa (katso video)

Tiia, 20

MISTÄ SAIT KIPINÄN METSÄALALLE?

Minulla ei ollut minkäänlaista käsitystä metsäalasta ennen hakemistani Viikkiin, vaikka olenkin kotoisin maalta Itä-Suomesta. Pääajatuksena yhteishakua täyttäessä oli löytää kauppatieteitä sisältävä tutkinto kuitenkaan hakematta kauppikseen. Selvitettyäni lisää metsätieteistä, pääaineista ja opintojen sisällöistä, tuntui ala oikealta valinnalta – ja tuntuu edelleen. Isäni on metsäkoneenkuljettaja, joten sitäkin kautta metsäteema on kulkenut mukana pienestä saakka.

MIKÄ ON PARASTA OPISKELUSSA?

Opiskeluissa parasta on metsäylioppilaiden huiman yhteisöllisyyden ja suuren ystäväpiirin lisäksi lähes päivittäiset ahaa-elämykset siitä, mitä kaikkea puusta voidaan jo nyt ja tulevaisuudessa tehdä, ja mitä se suomalaisille merkitsee.

MILLAINEN ON TYYPILLINEN OPISKELUPÄIVÄSI?

Tyypillinen opiskelupäiväni sisältää leppoisan aamukahvihetken kotona, muutaman luennon Viikissä puuteknologiasta tai metsänkasvatuksesta ja metsänomistuksesta, ja pari kertaa viikossa vierailen keskustakampuksella opiskelemassa saksaa. Lounastan lähes päivittäin jossain kampuksen ravintoloista kavereideni kanssa, vaikkei muuten olisikaan tarvetta Viikkiin tulla. Kerhohuonehengailua ja -kahvittelua unohtamatta! Iltaisin teen koulutehtäviä tai hoidan ainejärjestöhommia.

MISSÄ OLET 10 VUODEN PÄÄSTÄ?

En osaa nähdä itseäni missään kymmenen vuoden päästä – korkeintaan opiskelemassa edelleen! Minua kiinnostaa niin moni asia ja metsäalan haara, että suosikkia ei ole helppo valita. Tällä hetkellä haluaisin työskennellä jollain tapaa esimerkiksi sisällöntuoton, myynnin ja markkinoinnin parissa.