Ville Mukka, 25

Prosessitekniikan opiskelija, Oulun yliopisto

MISTÄ SAIT KIPINÄN LÄHTEÄ OPISKELEMAAN BIOTUOTETEKNIIKKAA?

Valitsin biotuotetekniikan opintosuunnan, sillä minua kiinnostaa kierrätettävyys, uusiutuvuus ja kestävä kehitys. Biomassat tarjoavat laajan ja osin tuntemattomankin mahdollisuuden valmistaa erilaisia tuotteita joista rakentuu Suomelle viennin kautta yhteiskunnallista hyvinvointia. Ala on kasvava ja sen tulevaisuus on aurinkoinen.

MIKÄ ON PARASTA OPISKELUSSA?

Opinnot ovat joustavia ja olen voinut valikoida monenlaisia itseäni kiinnostavia kokonaisuuksia esimerkiksi johtamisen alueelta biotuotetekniikan opintojen oheen, ja toisaalta opintoni muodostavat monialaisen kokonaisuuden jossa saa näkökulmia niin fysikaalisiin ilmiöihin, kemiaan kuin soveltavaan tutkimukseen ja liiketoimintaan.

MILLAINEN ON TYYPILLINEN OPISKELUPÄIVÄSI?

Keskimäärin päivässä on yksi tai kaksi kurssia, jolloin opetus tapahtuu joko luentosaleissa, laskuharjoituksissa taikka joskus myös laboratorioissa. Opintoihini sisältyy paljon projektimaisia harjoitustöitä, joita tehdään pienen ryhmän mukana, joten ”hommia” tulee tehtyä läppärin kanssa vähän milloin missäkin yliopistolla. Teen opintojen ohella runsaasti erilaisia luottamustoiminta-aktiviteetteja, jotka muodostavat pääosan päiväni kiireistä.

MINKÄLAISISSA TYÖTEHTÄVISSÄ NÄET ITSESI 10 VUODEN KULUTTUA?

Luottamustoiminta-aktiviteettieni ja kesätöiden johdosta olen saanut runsaasti kokemusta järjestökentästä, jonka parissa haluaisinkin jatkaa alaani liittyvissä tehtävissä. Toisaalta minua kiinnostaa myös uusien prosessien ja tuotteiden suunnittelu, ja haluan ehdottomasti kansainvälisiin tehtäviin. Monipuolinen opintotaustani onneksi sallii erilaisten työurien suunnittelun, eikä käsiäni ole sidottu yhteen ja tiettyyn alaan. Tulevaisuus näyttää 😉

Lue lisää prosessitekniikan opinnoista Oulun yliopistossa.

Takaisin listaukseen